Trofej Svjetskog fudbalskog prvenstva specijalnim avionom, 6. marta stiže na Aerodrom Sarajevo.

    Trofej Svjetskog fudbalskog prvenstva, jedan od najpoznatijih i najprestižnijih sportskih simbola na svijetu, specijalnim Coca Cola avionom stiže u Sarajevo.
    Brendirani avion na Međunarodni aerodrom Sarajevo slijeće 6. marta u 16:25 h, te će se po njegovom slijetanju na aerodromu održati press konferencija, na kojoj će medijima biti predstavljen čuveni trofej, načinjen od 4.970 kg čistog zlata.
    Sve ovo rezultat je ekskluzivnog partnerstva i dugogodišnje saradnje između kompanije Coca-Cola i FIFA-e, koji su organizatori najveće svjetske turneje trofeja do sada.
    Coca-Cola turneja FIFA trofeja Svjetskog prvenstva 2014. počela je u septembru prošle godine izložbom upriličenom u Brazilu, zemlji domaćinu Svjetskog fudbalskog prevenstva 2014, a na svom putu koji će trajati devet mjeseci do povratka u Brazil, trofej će posjetiti 89 zemalja širom svijeta.
    Tokom boravka trofeja u Bosni i Hercegovini ljubitelji fudbala imaće jedinstvenu mogućnost da budu dio ovog nezaboravnog globalnog događaja i izbliza vide najprestižniju fudbalsku nagradu. Izložba će biti organizovana 7. i 8. marta u Dvorani ”Mirza Delibašić” u Sarajevu.
    Tokom izložbe, osim rijetke prilike da uživo vide trofej i fotografišu se pored njega, posjetitelji će uživati u brojnim inovativnim i zabavnim sadržajima poput zadivljujuće Hologram zone, u kojoj će se, putem specijalnih 3D snimaka, ''oživjeti'' nezaboravni momenti dosadašnjih svjetskih prvenstava, dok će u Zoni društvenih mreža svi fanovi moći da podijele ovo neponovljivo iskustvo s prijateljima širom svijeta.